Meidän matka Lontooseen

Pääsin vihdoin toteuttamaan yhden asian ämpäristaltani asioista, jotka haluan tehdä ja kokea ennen kuin täytän seuraavan pyöreän numeron eli 30; matkustamaan Lontooseen.

Matkustelu on aina ollut sellainen asia, jota olen halunnut tehdä. En kokopäiväisesti tai hyvin usein, mutta vierailu Suomen rajojen ulkopuolella vuoden tai parin vuoden välein kuulostaa minusta hyvin järkevältä unelmalta. Tai voiko sitä tavoitteeksikin sanoa?

Aluksi tämä matkustelu oli pienen lapsen unelma, ja jossain vaiheessa se kehittyi teinin unelmaksi, mutta se unohtui ja muuttui asiaksi joka ei ollut tavoittelemisen arvoinen. Onneksi asiat kuitenkin muuttuivat.

Olemme kauan puhuneet R:n kanssa, missä kaikkialla sitä tahtoisimmekaan vierailla ja miksi. Lontoo oli yksi näistä paikoista.


Miten valmistauduimme matkaan?

Varasimme lentoliput ja hotellin huhtikuussa - matkamme ajankohta sijoittui elokuun lopulle. Tämä oli ensimmäinen asia, joka tuli tehtyä ja pitkään emme tehneet mitään. Lukuun ottamatta passeja, jotka täytyi ainakin minun hankkia ja R:n uusia. Loin kyllä muistilistan siitä, mitä kaikkea meidän tuli tehdä ennen matkaa.

Tähän listaan kuului myös mahdollisten muiden varausten teot, maksut ja mitä matkalla tulee olla mukana. Tärkeimmät olivat kaiketi lentojen, yöpymisen sekä passien lisäksi; matkavakuutus, sekä oikean kokoiset pakkaukset nesteille. Vaikka Suomessa tuo raja pakkauskoista muuttui 1.9. jolloin palasimme Suomeen niin en halunnut silti mitään ongelmaa Lontoon päässä kun palaisimme - kuten minulla oli käynyt vuoden alussa kun menin työmatkalle Ruotsiin.

Alla oleva muistilista on siistitty versio oikeasta listasta ja siinä on luokiteltuna tärkeimmät asiat. Kaikki nämä tuli tehtyä, katsottua, ostettua tai varattua.
Ravintoloita meidän piti katsoa etukäteen, mutta loppupelissä emme sitä tehneetkään vaan päädyimme menemään sillä ajatuksella, että kyllä jotain tulisi vastaan. Ja niinhän niitä tulikin! Löysimme heti ensimmäisenä iltana todella hyvän pubin vain 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellistamme, jossa vietimme myös sitten viimeisen illan.

Mitä teimme Lontoossa?

Vietimme Lontoossa 4 yötä eli 5 päivää. Lähdimme keskiviikkona klo 16 lennolla ja palasimme sunnuntaina klo 16 lennolla. Ensimmäiselle ja viimeiselle päivälle emme suunnittelleet mitään sen erikoisempaa kuin, että jossain täytyisi jotain syödä.

Torstaille olimme varanneet liput Warner Bros Studiolle eli kävimme katsomassa hiukan Harry Potter taikaa ja illalla ihailemassa kaupunkia korkealta, Sky Gardenista.
Perjantaina puolestaan suunnittelimme käyvämme katsomassa kruununjalokiviä Tower of Londonissa.
Lauantaina vietimme melkeinpä koko päivän suuren suressa British Museumissa.

Tulen näistä kohteista tekemään erillisen postauksen, jossa vähän syvemmin pureudun jokaiseen kohteeseen ja kerron ne plussat ja miinukset.

Yövyimme tosiaan Paddingtonissa Park Grand Hyde Park Hotellissa, jota suosittelen! Hotelli sijaitsee aivan Paddington juna- ja metroaseman vieressä ja siitä on todella hyvät kulkuyhteydet kaikkialle. Hotellilla oli myös tarjolla perus buffet tyylinen aamiainen, mutta se oli todella hyvä, vaikkakin ruokailutila oli hiukan pienempi kuin mihin olen tottunut.

Vaikka kulkuyhteydet ovatkin todella hyvät Lontoossa päädyimme silti torstaina WB Studiossa käynnin jälkeen kävelemään hotelliltamme Buckingham palatsille, ja sieltä Sky Gardenille Big Benin kautta. Askelia tuli meille tuossa kävelyreissussa yli 10 000, mikä ei tunnu paljolta paitsi siinä vaiheessa kun kuulleee ettemme pysähtyneet tai istahtaneet lepäämään ollenkaan.
Loppu matkan jalat huusivat tietenkin hoosiannaa, mutta se antoi meille mahdollisuuden kävellä rauhassa ja oikeasti nauttia kaupungista.











Tässä kuva pubista, joka oli meidän molempien ehdoton lemppari. Todella hyviä juomia ja ruokaa. Olin myös positiivisesti yllättynyt kuinka paljon vegaanisia ja kasvisruokavalioon soveltuvia vaihtoehtoja Lontoossa oli. Jopa täällä, The Mitressä, on mahdollista saada vegaaninen hampurilainen.





Matka oli oikeasti todella mahtava, vaikka kauheasti rentoutumista ei tapahtunutkaan. Lontoossa on yllättävän paljon kaikkea nähtävää ja valitettavasti viiden päivän reissulla ei ehdi noita kaikkia näkemään. Mutta se antaa onneksi mahdollisuuden vierailla kaupungissa uudestaan!

Selailin vanhoja postauksiani ja törmäsin yhteen, "My Wonderlust List", johon olin listannut kymmenen kaupunkia joissa haluaisin käydä elämäni aikana. Lontoo oli tietenkin yksi noista ja jos totta puhun en uskonut että tulisin koskaan sitä rastittamaan pois nähtyjen kaupunkien listalta. Syy kaupungissa vierailuun ei ollut muuttunut, eli WB Studio. Mikä yllätti niin oli se kuinka vähän oikeasti törmäsin Doctor Who aiheisiin vierailun aikana.

Tulen enemmän puhumaan noista meidän vierailun kohteista ja niistä mitä meidän kohdalla jäi ensi kertaan toisella postauksella. Joten jos sinulla on jotain kysyttävää tai jotain tiettyä mielessä meidän kolmesta vierailun kohteesta ihmeessa heitä kysymyksiä kommentteihin. 

Oletko itse käynyt Lontoossa? Mikä on sellainen nähtävyys/kohde joka siellä sinusta on pakko nähdä?




Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset