Hello my beautiful people! Halusin tänään tulla hehkuttamaan teille yhtä ostosta joka pitkän aikaa oli omasta mielestäni hiukan "nolo". Nimittäin selfietikun omistaminen. En osaa selittää minkä vuoksi itselleni on syntynyt sellainen käsitys, että selfietikun käyttäminen olisi noloa tai ylipäätänsä hassua. Mieluummin ota se tuhat kuvaa ja kamppaile vaikeuden kanssa löytää hyvä kuvakulma kuin helpottaa elämääsi sellaisella kuin selfietikku. Tämä on se ajatus, mikä on pitkään ollut mielessäni. Olen pitänyt selfietikun ostamista myös turhana, sillä kamera on parempi vaihtoehto, mitä tulee valokuvaamiseen.
Tiedämme kuitenkin kaikki ettei se kamera ole aina mukana eikä sitä välttämättä joka kerta edes jaksa raahata kaikkialle ja nykyään puhelimien kameroilla saa yhtä hyviä otoksia kuin järjestelmäkameralla. Vaikka kuinka tahtoisin räpsiä kaikki kuvani kamerallani yksinkertaisesti sitä ei vain joka päivä pysty ottamaan mukaan, joten monet kuvat olen saanut napsaistua puhelimellani. Sitten on kohdattu se ongelma mikä kohdataan aina kun sinulla ei ole jalustaa jolle se valokuvausväline asettaa.
Tämä kyseinen selfietikku, jonka hankin hetken mielijohteesta on ollut todellinen elämän pelastaja! Ehdin tottua siihen luksukseen, että poikaystäväni toimi henkilökohtaisena valokuvaajana kesälomani ajan, että unohdin tyystin millaista se on kun haluat ottaa kuvan, mutta kukaan ei ole otamassa sitä puolestasi. Puhumattakaan ylipäätänsä vain pitelemässä puhelinta hyvällä korkeudella. Selfietikussa, jonka päädyin ostamaan Clas Ohlsonilta on perus teleskooppivarren lisäksi kolmijalkainen jalusta että itselaukaisin. Valokuvaaminen on siis todella helppoa ja mutkatonta tämän kanssa. Se mahtuu myös kivasti melkeinpä minkäkokoiseen laukkuun tahansa. Hintaa tällä on myös vain parikymppiä, mikä sopii kenen tahansa budjettiin.
Kyseessä ei ole siis tripodi, missä puolestaan on enemmän esim. korkeus mahdollisuuksia, joten ajattelin jakaa tässä postauksessa muutaman vinkin kuinka toimia tämän tyylisen selfietikun kanssa valokuvatessa. Sillä pelkkä tikun tökkääminen maahan ei riitä hyvien kuvien saamiseen. Näitä asioita kannattaa kuitenkin myös miettiä tripodia käyttäessä.
1. Oikeanlainen korkeus // Kyseisessä selfietikussa ei ole samanlaisia säädettäviä jalkoja kuin tripodissa. Kuitenkin nuo jalat löytyvät. Selfietikun asettaminen hyvälle tasaiselle alustalle on helppoa ja säädettävä teleskooppivarsi on yllättävän tukeva. Se kestää ainakin oman puhelimeni (iPhone 7) painoa todella hyvin, mutta poikaystäväni puhelin (Samsung a9), joka on kooltaan isompi ja hiukan painavampi sai selfietikun varren hiukan "vaappumaan" sen ollessa täydessä mitassaan. Oli kyseessä kuitenkin selfietikku, jossa on kolmijalka tai tripod tärkeintä on varmistaa hyvä korkeus. Itse asetan selfietikun koko korkeuteensa, sillä se ei ole kauhean korkea, mutta tähän auttaa että itse olen yllättävän lyhyt, 158cm. Parasta on kuitenkin, että puhelin on joko samalla tasolla itsesi kanssa tai hiukan korkeammalla valokuvatessasi.
2. Varmista, että tikku on ladattu // Unohdan itse ladata niin kameraani kuin tätä selfietikkuakin. Tämä toimii bluetooth yhteyden avulla, mikä helpottaa puhelimen yhdistämistä tikkuun sekä itselaukaisimeen. On todella tärkeää, että itselaukaisin on päällä ottaessasi kuvia itsestäsi ja tämän selfietikun kanssa se on helppoa juurikin tuon bluetooth yhteyden ansiosta. Varmista vain, että lataat välineessi ennen kuvaussessioon suuntaamista. Ei ole hauskaa jos akku loppu kesken kaiken.
3. Piilota itselaukaisin // Tämä on oikeastaan todella helppoa! Itselaukaisin on todella pieni ja sen saa helposti piilotettua nyrkin sisään. Nyt varmasti bongailette kyseistä pikkuista klikkeriä jokaisesta kuvastani, mutta ei se haittaa! Kannattaa kokeilla erilaisia tapoja miten piilottaa klikkeri esim. asettaa se laukkua vasten, laittaa käsi taskuun tai vaikka selän taakse.
4. Pidä huolta valaistuksesta // Tämä on todella tärkeää ottaessasi kuvia puhelimellasi. Paras vaihtoehto on että itse olet auringon suuntaan päin tai jos on pilvinen päivä niin suunnilleen sinne suuntaan missä auringon pitäisi olla siihen aikaan päivästä. Valaistus on toki aina tärkeää, mutta puhelimen kanssa kuvan laatu paranee, mitä parempi valaistus on. Kuvia on myös helpompi muokata omaa silmää miellyttäväksi, kun valotus on kohdillaan.
5. Puhelimen asento // Itse pidän puhelimeni aina pystysuorassa, sillä pidän enemmän pystysuorista kuvista kuin vaakasuorista. En myöskään ota kuvia etukameralla, koska kuvan laatu ei ole mikään parhain. Itsestään selvyys kyllä tämäkin.
6. Älä välitä katseista // Tämä on vieläkin sellainen asia, jonka kanssa kamppailen itse. Helsingissä harva kauheasti edes välittää jos päätät pysähtyä ja räpsäistä kuvan keskellä katua, sillä se on arkipäivää. En itsekään jää toljottamaan, jos joku napsii kuvia vaan kävelen ohitse sen enempää asiaa miettimättä, mutta kun itse pitäisi se kuva ottaa... Se ujous iskee liiankin helposti. On kuitenkin sellaisia päivä/hetkiä jolloin rohkeutta on niin paljon, että viitsin yksin, kaverin tai poikaystävän kanssa napata pari kuvaa. Varsinkin jos paikka missä kuvan haluaa ottaa on todella hyvä. Suomaliset ovat siitä ihania, että eivät he tee muuta kuin tuijottavat, jos edes sitäkään.
Jos haluat lisää vinkkejä valokuvaukseen niin käy kurkkaamassa ihmeessä muut postaukseni aiheeseen liittyen tästä.
Käytätkö itse selfietikkua tai tripodia kuvien ottamisessa?
Ei kommentteja
Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥